Inflația este creșterea nivelului prețurilor și deprecierea banilor. Acest lucru înseamnă de fapt, că aceeași sumă de bani poate cumpăra mai puține bunuri în timp. Fiecare dintre noi a observat mai devreme sau mai târziu acest fenomen. O întrebare mai importantă este cum să te protejezi de inflație? Citește și restul articolelor noastre despre educația financiară.
Instrumente de protecție a inflației
Există mai multe modalități de a te proteja împotriva inflației. Și toți sunt uniți printr-un singur adevăr simplu: banii care sunt în circulație sunt mult mai puțin supuși inflației, decât cei care zac „sub saltea”, deoarece aduc profitabilitate proprietarului său. Există o mulțime de opțiuni în care poți investi bani, dar le vom analiza pe cele mai populare și de încredere dintre ele.
Depozit
Poate cel mai fiabil mod de a economisi bani din inflație este un depozit. În primul rând, banii din suma asigurată sunt asigurați. În al doilea rând, randamentul depozitului este previzibil: absolut toată lumea își poate calcula veniturile viitoare, atât independent, cât și cu ajutorul unor calculatoare speciale de pe internet. Iar gama de depozite de pe piața serviciilor bancare este izbitoare prin diversitatea sa.
Pentru cei care doresc să-și diversifice economiile în caz de volatilitate a leului, băncile oferă depozite în valută. Astăzi, depozitele în yuani au devenit din ce în ce mai populare. Băncile țin, de asemenea, pasul cu vremurile și urmăresc tendințele, oferind clienților săi nu una, ci două opțiuni pentru depozite în yuani: Acumulat și Cheltuit.
Imobiliare
Imobiliarul este o opțiune de lucru pentru cei care iau în considerare investiții pe termen lung, inclusiv cei care au posibilitatea de a primi venituri pasive suplimentare din închirierea spațiilor sau apartamentelor. Se pot face invetiții și cu un credit bancar, dar in niciun caz cu un credit rapid, cum ar fi acestea de pe site-ul nostru, de la Ferratum, EasyCredit sau Hora Credit. De asemenea, vezi și păreri despre CreditPrime sau păreri despre Viva Credit sau review Credius.
Aur
Din cele mai vechi timpuri, aurul a fost apreciat nu numai pentru că era echivalentul banilor, ci era văzut ca o modalitate excelentă de a investi economiile. De-a lungul anilor, interesul pentru metalul prețios nu numai că nu a dispărut, ci chiar a crescut. Avantajele sale incontestabile sunt compoziția chimică care nu poate fi modificată în timp și creșterea valorii materialului. În confirmare, există statistici care arată că în ultimii 20 de ani, aurul a crescut în preț cu aproape 600%.
Un alt fapt interesant: în 2021, cererea de investiții pentru lingouri și monede de aur a crescut cu 31%, până la 1,18 mii de tone, care a fost cea mai mare cifră din ultimii 8 ani.
Poți investi în metale prețioase, nu doar cumpărând lingouri de aur sau monede. Există multe modalități de a investi în aur: conturi de metal depersonalizate, acțiuni ale companiilor miniere de aur, acțiuni ale fondurilor de aur, contracte futures pentru aur.
Valori mobiliare
Dacă scopul tău este să te protejezi împotriva inflației fără riscuri prea mari, atunci poți lua în considerare cumpărarea de obligațiuni. Principalele avantaje ale acestei opțiuni:
- randamentul poate fi mai mare decât al depozitelor;
- dependența slabă a titlurilor de valoare de bursă;
- nivelul de risc este mai mic decât atunci când investești în acțiuni;
- alegere mare;
- capacitatea de a vinde în orice moment;
- excelent pentru strategii conservatoare și pe termen lung;
- o bună protecție a fondurilor de inflație.
O obligațiune este în esență ca un depozit bancar. Aceasta este datoria unei companii sau guvern (emitent) față de un investitor, pe care se plătește dobânda (venitul din cupon). Obligațiunile sunt guvernamentale și corporative. Obligațiunile de împrumut sunt emise de Ministerul Finanțelor, acestea sunt titlurile de creanță cele mai lipsite de riscuri. Se pot obține randamente mai mari la obligațiunile corporative ale unor companii mari și de încredere.
Lasă un răspuns